За Г-н Горан Иванов прочетох в Интернет. Обърнах се към него заради проблем свързан с треперене и изтръпване на ръцете вследствие преживян стрес. Преди не съм била подлагана на хипноза. Затова бях доста притеснена. Като всичко ново и непознато,не знаех какво ме очаква! Притесненията ми се оказаха напразни.Видях един усмихнат млад човек,който с успокояващия си глас ме накара да се отпусна и да му се доверя изцяло. Защото много важно е да имаш желание да се оправиш и да съдействаш на хипнотерапевта.
При мен терапията отне повече време,може би защото проблема беше с 12 годишна давност. Важен е обаче крайния резултат!След всеки сеанс се чувствах изпълнена с енергия. Изчезна изтръпването и потенето на ръцете,изчезнаха симптомите на тревожност. Най-важното е,че Г-н Иванов ме научи как да ги контролирам!Помогна ми да реша проблема с увереността. Самочувствието ми се повиши,трудностите с общуването вече ги няма. Настъпи така желаната промяна!И заслугата за това е само и единствено на Г-н Иванов,с искреното си желание да ми помогне в разрешаване на проблема и да се чувствам полезна на себе си и на близките си.За което искам да му благодаря и да му пожелая успех в благородната му работа в помощ на хората!

Илияна

 

 

Отношението ми относно хипнотерапията беше доста скептично. Отнасях се с недоверие, не бях запозната с този метод на лечение. Мнението ми претърпя сериозен обрат.

Имах проблем, който милех, че никога няма да намери решение. Месеци наред се чувствах зле-имах задух, сърцебиене, тревожност, общо неразположение. Тези симптоми ме измъчваха и спъваха нормалния ми ритъм на живот. Четири месеца ходих при различни специалисти - кардиолози, невролози, гастроинтероелози и т.н. Истината, е че това което чувствах не беше на физическа, а на психическа основа. Диагнозата ми беше поставена от психиатър, а именно паническо разстройство. Дълъг период от време пих всякакви хапчета, бях се превърнала в опитна мишка в ръцете на доктора, който ми изписваше всякакви медикаменти. Състоянието ми не се подобряваше.

За г-н Иванов разбрах по случайност, но вече вярвам, че случайни неща няма. Моя позната ми препоръча да отида на хипнотерапия при него, тъй като тя беше решила проблема си чрез този тип лечение. Изпълнена със скептицизъм почуках на вратата на г-н Иванов. Той беше последната ми надежда за това да върна предишния си живот. След проведената терапия, състояща се в 6 хипнози вече бях същият жизнерадостен човек, бях изпълнена с оптимизъм. Общото ми състояние се подобри, вече нямам притеснения за здравословното ми състояние.

Г-н Иванов ме накара да повярвам в този тип алтернативна медицина, в това, че той е умел хипнотерапевт, отдаден изцяло на работата си, способен да реши всеки проблем, използвайки богатия си опит и знания.

 

Видлена Григорова

vidlenagrigorova@mail.bg

 

 

 

Моето отношение спрямо хипнозата, винаги e било добро. Вярвах, че тя помага за много неща, вярвах, че ще помогне и за моя проблем. В следствие на 12 годишна употреба на всички познати за България наркотици, моите памет и концентрация бяха невероятно слаби. Ставах от леглото за да взема дистанцинното или да си налея вода и с изправянето ми вече бях забравил защо съм станал. Стоях изправен и се чудех "какво тряваше да направя". А в разговор когато започнех някое изречение, много често след третата-четвъртата дума забравях как трява да го завърша. Чувствах се много тъпо. Приятелите ми се базикаха с това мое поведение, а когато се запознаех с някой беше невероятно неловко. Забравях името на човека с който съм се запознал веднага след като го чуех. Толкова слаба памет едва ли има някой на този Свят.
Така постепенно и неусетно ограничих контактите си с други хора. Самочувствието ми се стопи. Получи се верижна реакция: слаба памет, ниско самочувствие, депресия. Чувствах се подтиснат и неуверен. Тези чувства се засилваха с всеки ден. Мислех, че няма да намеря изход от положението до което ме доведоха наркотиците. И тук настъпи промяната. Всичко това се промени рязко и без никакви усилия. Без медикаменти, лекари, хапчета и други такива боклуци. Винаги съм мразел лекарствата. Търсех спешно помощ, защото след месец щях да започвам работа и нямаше да мога да се справям. Така попаднах на г-н Иванов, хипнотерапевт, работещ предимно с внушения. В месеца който оставаше до назначаването ми като готвач г-н Горан Иванов ми направи три сеанса за подобряване на паметта и концентрацията и два сеанса за самоувереност. За мой късмет сеансите се проведоха по скайп и си спестих пътя до София.
Това което ми се случи беше невероятно. В първия ми работен ден имах удоволствието да запомня имената на всички 22 колеги и колежки които работеха в ресторанта. Възхитен съм от ефекта на този слабо известен, но много приятен метод за лечение. Все още с удивление си припомням този ден, прекрасен ден в който отидох на работа без притеснение, че ще срещна други хора.
След този вълшебен ефект реших да се ъбгрейдвам допълнително. Вече разговарях спокойно с хората, всички стари чувства бяха в миналото, но имаше какво още да си подобря. Това беше вцепеняването при разговор с (както казва г-н Иванов "авторитетни личности") демек шефа ми :) Нужен ми беше един единствен сеанс, за да започна да разговарям със собственика на ресторанта като със стар приятел :) Изчезна пресъхването на устата, потенето на ръцете и чувството, че ми е заседнала буца в гърлото.
Вече съм загърбил наркотиците. Възвърнах си нормалния начин на живот и всичко стана просто ей така. Лесно и приятно без никакви медикаменти. Трудно е да опиша как се чувствам сега. Промяната е голяма.

 

В.М.

 Здравейте, казвам се Петър Петров и искам да споделя резулататите от хипнотерапията, която проведох при г-н Горан Иванов. На 14.01.2012г. се обърнах към него със следните проблеми:

 

1. задълбочаващо се безсъние, което не се повлиява от медикаменти;

2. понижено самочуствие, вследствие от снижен жизнен тонус от постоянното безсъние;

3. натрапчиви мисли породени ежедневния стрес, а и от факта, че почина мой близък човек.

 

Не крия, че имах извесни притеснения относно начина на провеждане на хипнотерапията. Те бяха породени от пълното ми невежество в тази област, но бях силно мотивиран да се подложа на такъв сеанс, защото мисля, че по-зле няма как да стане. Оказа се, че притесненията ми са напразни. Хипнотерапията е едно наистина приятно изживяване, което даде прекрасни резултати при мен.

Вярно е, че първия сеанс когато изпаднах в състояние на полусън бях силно притеснен и сякаш останах сам с ударите на сърцето си, но при следващите сеанси се оказа, че това е предизвикано от страховете ми пред непознатото състояние. Всъщност, в това състояние човек не е сам, защото уверено го води гласът на хипнотерапевта Горан Иванов.

Дори и след първия сеанс, който сега бях нарекъл доста лека хипноза изхождайки от състоянията, който постигнах при следващите сеасни, аз рязко подобрих качеството на съня си. Изненадата ми беше голяма още първата нощ - на сутринта усещах как силите ми се възвръщът. Процесът на подобрение продължаваше с всяка изминала нощ.

На следващия сеанс работихме за подобряване на самочуствието и мога убедено да заявя, че резултатът беше също така бърз. Забелязах и натастваш ефект в подобряването на самочуствието, сякаш беше посочен някакъв правилен път, по който то да укрепва и това ставаше без допълнителна намеса на хипнотерапевта Горан Иванов. Не крия ,че съм възхитен от уменията на този човек в негово лице намерих приятел с , когото мога да споделя неща, който не бих споделил с никой друг.

По негово предоложение се подложих на хипнотичен с сеанс за стимулиране на имунната система. Беше ми интересно дали в сезона на върлуващия грип ще мина без витамини, имуностимулатори и други медикаменти. Резултатът - не се разболях дори от обикновена простуда. Това ме наведе на мисълта, че вместо да се "тровя" с медикаменти е много по-добре преди сезона на грипа са си направи един, два сеанса хипнотерапия за стимулиране на имунната система и така да се предпазва от традиционните есено-зимни заболявания. Последния проблем , за който се обърнах към г-н Иванов беше клъстерно главоболие от което стадам от 22 години.

 

http://guidemd.com/zdrave/glavobolie/130-clusterno-glavoboli

http://www.puls.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=2003

 

За последните 20 години медицината не е мръднала и крачка напред в изучаването и лечението на клъстерното главоболие!? От всички видове главоболие това е най- мъчителното и когато си в пристъп, а при мен се случва винаги , когато се сменят зима с пролет поне 30 дена имам по 4 до 6 атаки в денонощието, особено тежки през ноща. Излишно е да обяснявам как се чуствам в период на пристъпите от 4 до 6 в денонощието спаднаха на един и при това поносимо, без да се налага употребата на аналгетици. Освен това заключи в съзнанието ми модел, с който по време на пристъп изключвам болката на 50 %. И тази техника работи безотказно! По негово мнение, след още един два сеанса с тази техника ще успеем да снижим болката по време на пристъп до 10%. Убедено мога да заявя , че терапията , която прилага г-н Горан Иванов е успешна и широкоспектърна. Въпреки широкото мнение, че това е някакво шарлатанство аз бих го препоръчал на хората да се освободят от невежеството по въпросите свързани с хипнозата и ако имат неличими за медицината проблеми или просто не искат да се тровят с медикаменти да се мотивират за излекуване и да посетят хипнотерапевта Горан Иванов. Уверен съм , че след сеанса ще са няколко крачки по-близо до психическото си оздравяване.

На г-н. Иванов, на когото освен пациент, вече имам честта да се смятам и приятел, желая успехи в тази благородна мисия, която е избрал за свой житейски и професионален път!

 

Петър Петков

allfears@abv.bg

 

 

I have used hypnosis for two different situations. First, at Goran's suggestion, I tried hypnosis to help me to learn to speak Bulgarian with more confidence, and to learn the language more easily. I had been teaching myself Bulgarian for about a year, but had no confidence in my ability to speak. I feel that after a few sessions of hypnosis with Goran, I am much more comfortable and confident in speaking Bulgarian, and my ability to learn and improve continues. During my time with Goran, I told him about a previous experience with hypnosis, in which I tried to overcome a difficulty with my left hand, and which did not seem to work. Goran suggested that we try again. Now I have pain in my left thumb from arthritis (I think) and the joint is swollen. The hypnosis has given me a technique to control the pain and regain more use of my hand. I am very pleased that I have a way to eliminate the pain, even when I am not with Goran in hypnosis. The pain has decreased over time, and my hand continues to improve. I enjoy the seances with Goran very much. Being in hypnosis is very relaxing, and afterwards, energizing. I am very happy that I have gotten to know Goran, who is a very effective hypnotist, and that now I have good results from hypnosis.


David Herrmann, Milwaukee, USA

 

 

За първи път се подложих на хипноза, за да придобия по-голяма увереност. Бяха ми необходими три сеанса, за да забележа разликата както в себе си, така и в поведението на хората около мен. Започнах да общувам по-лесно, без да се притеснявам и да губя мисълта си, когато говоря с някой, който смятам за авторитет. След това започнах да се подлагам на хипноза, за да подобря паметта си, а в момента провеждам курс по хипноза, който да ми помогне да премахна алергия от полени.

Хубавото на хипнозата, е че независимо каква е главната цел, човек се чувства по-бодър и зареден с енергия. Препоръчвам я на всеки, който иска да усъвършенства себе си, тъй като хипнозата е универсален метод, който може да помогне на всеки да подобри своите качества във всяка област.

За да бъде успешно прилагането на хипнозата, е много важно да попаднеш на терапевт, който има опит и знае точно какво да направи, за да ти помогне. Радвам, се че отидох при Горан Иванов, защото той винаги подхожда с голямо разбиране към моите проблеми, а солидния му опит, както и всеодайността, с която работи, правят вярата ми в хипнозата по-силна и съответно резултатите, за които работим идват много по-бързо.

М.В.

 

Главно изказвам мнение, заради предразсъдъците, с които хората се отнасят към такъв вид лечение – хипнотерапията. Включително и аз подходих с недоверие, но понеже вече бях опитал всичко, реших, че поредният опит да се възстановя по-бързо и да се променя няма да навреди. (Така каза и Горан, че в повечето случаи клиентите му са хора, преминали през всичко друго освен хипноза, за да се преборят с проблемите си.)
А проблемът беше, че благодарение на супер преумора и изхабяване на нерви получих нервни кризи в продължение на месец. Подложих се на всички възможни изследвания, докато накрая разбера, че виенето на свят, болките в главата, нервните пристъпи и лошото състояние се дължат само и единствено на нерви. Постепенно с времето се оправях, но много бавно и въпреки че се стигна до хапчета (успокоителни), което помогна до известна степен, но въобще не се пребори напълно с проблема с виенето на свят.
При Горан Иванов установих, че след първите два сеанса той успя да повлияе на подсъзнанието ми, откъдето идваха страховите/нервни пристъпи. След всяко виждане с него се чувствах коренно различно, зареден с енергия и виждах нещата от хубавата им страна. След първия месец можех да правя спокойно неща, които преди ми костваха големи усилия на волята и не изпитвах никакво удоволствие от тях. Впоследствие се оказа, че този човек може чрез внушения да „поправя“ всичко, което пожелая, т.е. не ми харесва, че в ежедневието съм атакуван от лоши мисли – след един сеанс тези мисли изчезнаха; не ми харесва, че в метрото ми се вие свят (това значи, че ме обзема паника и ме атакуват нервите) – след 2 сеанса започнах да не обръщам внимание на това, че се возя в метро; не ми харесва, че съм депресиран – след срещите с него започнах да гледам много по-положително на света от когато и да било => изчезна депресивното състояние, което ме обземаше от време на време. Установих, че мога да се справя с всичко, което ме дразни в мен и от край време искам да се преборя, но на практика е много трудно. С Горан Иванов начинанието е къде-къде по-лесно.

 

Д. Д.

sleer@abv.bg

 

 

Благодарение на хипнотерапия избавих се от тежка дългогодишна депресия след внезапна загуба на близки хора. Смятам себе си за силен човек, но независимо от това не можах  сама да преодолея това състояние, мислих че с тази душевна тежест ще живея винаги, преследваха ме спомени, постоянна носталгия, губих интерес към живота, който вървеше  за мен като чернобял филм. Търсих изход, защото съм борбена личност и го намерих, случайно, в интернет. Трябваше ми само един сеанс, нямаше да повярвам на това, ако сама не съм го преживяла. Сеанса не беше лесен за мен, трябваше да се върна там, от което най-много се страхувах. Резултата беше зашеметяващ. Представете, ако дълги години сте гледали на света през  мътен прозорец, ако трябваше да носите тази непоносима тежест и мъка в душата си, и изведнъж всичко изчезва, света става ярък и интересен, връщат се спокойствието и мечтите, без тази многогодишна тежест зад гърба си започваш да париш като ярък балон в небето, връщат се смях, весели очи и усмивки. Започнах да живея пак в цветен филм. Друг човек съм! Още веднъж благодаря, г-н Иванов!

 

M. M.

 

 

Здравейте, казвам се Деан Билчев. Преди малко повече от година претърпях операция по реконструкция на скъсани кръстни (коленни) връзки. Обичайно, след качествено проведена рехабилитация, човек е способен да възвърне нормалната си активност най- малко след 6 до 9 месеца, а следоперационната болка остава до 1 година.
За хипнотерапевт Горан Иванов разбрах от близък семеен приятел. Той ми сподели че г-н Иванов успешно е решил негови проблеми с увереността. Само след 6 хипнотични сеанса, моят приятел каза, че самочувствието му видимо се е повишило и трудностите в общуването с нежния пол рязко са се изпарили. Затова той ми предложи да ме свърже с хипнотерапевта, който може да помогне за по- бързото ми възстановяване. Казах си О.К., няма да загубя кой знае какво, а и имам доверие на моя приятел. По това време бяха минали 3 месеца от операцията на коляното ми и вече бях започнал рехабилитация. Болката беше все още осезателна, а сгъването на около 60 %. Посетих Горан в кабинета му. Направи ми впечателение, че е приятен млад човек, енергичен и с много позитивно излъчване. Веднага се отпуснах в негово присъствие. Преди това не съм бил хипнотизиран. Сеансът продължи около 40 минути и беше насочен към по- бърза регенерация на коляното ми. Направи ми впечатление искреното му желание да ми помогне. По време на сеанса усетих приятно затопляне в областта на коляното ми и като цяло се събудих тонизиран. Бих искал да споделя, че преди това смятах хипнозата за състояние на пълна загуба на съзнание. Всъщност осъзнах, че човек изпада в подобно на полусън състояние, т.е. той е наясно със случващото се около него. След сесията се разбрахме да му се обадя за да насрочим вторият сеанс. Тогава не бях сигурен дали ще има такъв.
На другата сутрин станах и се забързах към тоалетната, а след това и към банята. Чак като се поразсъних усетих, че се движа малко по- лесно от преди. Останах приятно изненадан и в първия момент не направих връзка с вчерашния хипнотичен сеанс. По- късно през деня реших да звънна на Горан за да насрочим още една сесия. И така за един месец направихме общо 5. След всяка изпитвах все по- рязко подобрение. Неговото обяснение беше, че правилно насочена, силата на подсъзнателното е велика,а хипнозата е най- бързият метод за трайно лечение.
Понеже клиниката където ме оперираха не се намира в София ходех през 1 месец на контролни прегледи. Вярвате или не, доктора, който ме оперира не можа да повярва на бързия напредък, който съм постигнал във възстановяването. Тогава не му казах, че съм посетил хипнотерапевт, за което съжалявам. Сега се чувствам прекрасно и част от заслугата за това е на Горан Иванов.
Според мен неконвенционалните методи за лечение са за предпочитане поради тяхната безвредност и ефективност, проведени от опитен терапевт разбира се. Искам да благодаря на терапевт Горан Иванов и да му пожелая успех занапред и все така да помага на хора с най- различни проблеми.

С уважение: Деан Билчев
гр. София


d.bilchev@gmail.com